EventLezen-17-1

Faqta Adviseur
Regio Zuid/West

regio Zeeland - Rotterdam - Den Haag

De adviseurs bij Faqta zorgen er met hun enthousiasme voor dat steeds meer basisscholen Faqta gaan gebruiken, terwijl ze voor hun klanten vooral een deskundige gesprekspartner zijn. Aan de hand van hun (praktische) kennis van het onderwijs zijn ze in staat leerkrachten en scholen doelgericht te ondersteunen bij het kiezen van een methode die past bij de schoolvisie en werkwijze van de leerkrachten.

  • Een salaris tussen €2760 en €3176, afhankelijk van je kennis en ervaring. Daarnaast hebben we een ruime pensioenregeling, auto van de zaak, vakantiegeld en een collectieve variabele bonus voor je klaarliggen. 

  • Professioneel inwerktraject. Je kunt al voor een groep staan en je houdt ervan je visie op onderwijs te delen. Van collega’s als Sébastien (manager van het team) leer je de fijne kneepjes waarmee je leerkrachten enthousiast kunt maken voor Faqta. 

  • Doorgroeimogelijkheden. Je begint bij ons als Faqta adviseur. Waar je heen gaat, bepaal je zelf. Vanuit deze functie heb je, met jouw kennis van verschillende onderwijsvormen en vakken als begrijpend lezen, alle mogelijkheden om door te groeien binnen ons bedrijf. 

  • Je hebt 1 kantoordag per week. De andere dagen bezoek je scholen, overleg je met leerkrachten en ben je een sparringpartner voor schoolleiders en coördinatoren. Wij zorgen ervoor dat je de spullen hebt om prettig te werken, zoals een telefoon, laptop, auto en onkostenvergoeding.

  • Met 35 vakantiedagen per jaar houd je de juiste balans tussen privé en werk. 

  • We hebben afspraken maar je doet je werk op jouw manier.  

Wat ga je doen?

Als Faqta adviseur heb je een verantwoordelijke functie. Je gaat scholen adviseren bij het maken van een keuze voor een methode die past binnen de visie van die specifieke school. Jouw doelen zijn klanttevredenheid en groei in jouw regio. Want als die niet gehaald worden, kunnen we niet verder met alles wat we ontwikkelen om leerkrachten nog beter te ondersteunen bij het opleiden van hun leerlingen. Deze doelen haal je samen met de drie andere adviseurs. 

Hoe ziet dat eruit?

Scholen in jouw regio (Zeeland-Rotterdam-Den Haag) zien je als kundig en toegewijd adviseur. Je schakelt dagelijks met directeuren en coördinatoren om advies te geven over het gebruik van Faqta én je maakt afspraken over de aanschaf ervan. Dat kan in een 1-op-1 gesprek, maar meestal doe je dat tijdens een presentatie voor een groep van 20 leerkrachten. Zo ziet je ideale dag eruit:

⭐ Je begint om 9.00 uur. Eerder zijn scholen niet goed bereikbaar voor commerciële zaken. 

⭐ Je controleert je mailbox en beantwoordt mails van scholen in jouw regio. Je helpt bij praktische zaken (hoe voeg ik een nieuwe collega toe aan het leerplatform?) en geeft inhoudelijk advies (welk schoolbreed thema is het meest geschikt om te starten met thematisch werken op mijn school?)

⭐  Om 10.30 uur heb je een afspraak met een klant. Die is op zoek naar een methode met mogelijkheden voor meer onderzoekend leren. Na de afspraak loop je binnen bij bestaande klanten in de buurt en werk je jouw administratie bij. 

⭐ Vanaf 14.00 tot 16.30 uur ga je bellen omdat scholen dan het beste bereikbaar zijn. Hét moment om je takenlijst af te werken.

⭐ Om 15:30 uur heb je een afspraak op een school met een team van 25 leerkrachten. Je gaat ze ervan overtuigen dat ze thematisch moeten gaan werken met Faqta. 

⭐ Onderweg naar huis word je nog gebeld door een directeur van een andere school. Die vraagt of je een offerte wilt opstellen voor de implementatie van Faqta.  

Taken en verantwoordelijkheden

💥 Je signaleert wanneer klanten advies nodig hebben waardoor ze meer uit onze methodes, en op die manier uit hun onderwijs, kunnen halen

💥Bestaande klanten overtuig je van onze nieuwe producten zodat ze hiervoor licenties  aanschaffen

💥Door jouw ondersteuning stijgt de klanttevredenheid in jouw regio

💥Aan de hand van aanvragen van proefperiodes werf je nieuwe klanten

💥Je neemt de verantwoordelijkheid voor de groei in jouw regio en zoekt proactief naar kansen

💥Je zorgt ervoor dat je administratie op orde is zodat je altijd overzicht hebt

EventLezen-16-1

Methode adviseurs weten wat er speelt

En stemmen hun advies daarop af. Zo zorgen ze ervoor dat scholen met de juiste producten en op hun eigen manier aan de slag gaan. De omzet groeit. En met hun eerlijke, deskundige advies zorgen ze ervoor dat al onze klanten echte ambassadeurs van Faqta worden. 

Wat heb je nodig voor deze functie?

Wat je ook meeneemt aan kennis of ervaring: jouw motivatie om samen met ons te groeien en zo het onderwijs van de toekomst vorm te geven, vinden we het belangrijkst.

✔️ Voor deze functie is het een pre als je minimaal 2 jaar werkervaring hebt opgedaan in het onderwijs

✔️ Je bent goed in doorvragen zodat je jouw (potentiële) klanten optimaal van dienst kan zijn. Feedback gebruik je om jezelf te blijven ontwikkelen

✔️ Met jouw onderwijservaring weet je wat wel kan werken in de klas en wat niet. Daarop baseer je jouw advies 

✔️ Je doelen halen is je voornaamste drijfveer, maar alleen als leerkrachten en scholen ook tevreden zijn

✔️ Je komt het beste tot je recht in een functie met veel vrijheid, zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort

✔️ Je werkt nauwkeurig, weet wat prioriteit heeft en je hebt het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende taken en activiteiten

✔️ Je woont in de omgeving waar je werkt (Zeeland-Rotterdam-Den Haag) 

Hier kom je terecht

Binnen acht jaar zijn we gegroeid van een idee om het basisonderwijs te verbeteren naar een leerplatform waar dagelijks meer dan 10.000 leerkrachten en ruim 150.000 leerlingen mee werken. Wat we willen? 1 miljoen gebruikers in 2025! Die groei ga je samen met ons doormaken en waarmaken. 

Daardoor is dit de uitdagende sales functie waarmee je tegelijkertijd impact kan maken op het onderwijs in Nederland. Want van de 6600 basisscholen in Nederland zijn er nog veel die werken met gedateerde boeken en versleten handleidingen. Dat moet anders en daar is het leerplatform van Faqta de ideale oplossing voor. Met ruim 500 bestaande klanten zijn we al een eind op weg, maar nog lang niet bij de 6600. Jij gaat ons helpen daar te komen.

Een paar leuke feitjes: 

👉 De gemiddelde leeftijd is 29

👉 We zijn met een team van 30 onderwijsvernieuwers

👉 De CEO is gewoon Anouk 

👉 We doen niet aan koude acquisitie 

👉 Je bent 1x per week op kantoor 

👉 Je geeft regelmatig presentaties voor groepen

👉 Ons grote doel: Elk jaar minimaal 50% groei. En dat halen we!


Sollicitatieprocedure

Je solliciteert
Je maakt ons enthousiast door middel van je cv maar vooral met jouw motivatie. 

Het eerste contact
We maken kennis en bij een klik krijg je een opdracht van ons mee.

Sollicitatieopdracht
Door het doen van een opdracht ontdek je of het werk bij jou past.

Het tweede gesprek
We bespreken samen jouw sollicitatieopdracht.

Het is een match!
We mailen je een aanbod (inclusief alle arbeidsvoorwaarden) dat je digitaal kunt onderteken.  

Nog vragen?

 

Solliciteer direct