Sales

Bij Faqta werken meer dan 30 onderwijsvernieuwers. Met educatieve content ontwikkelaars, developers, marketeers, methode adviseurs, auteurs, trainers en onderwijsadviseurs maken we het leerplatform elke dag beter. Bij Sales zorgen ze ervoor dat Faqta elk jaar bij nog meer basisscholen terechtkomt.

EventLezen-17-2

Bij Sales weten ze wat er speelt

Potentiële klanten komen binnen via verschillende marketingacties. Daarnaast werken de methode adviseurs en klantenservice medewerkers nauw samen met Opleiding & Advies. Onze onderwijsadviseurs en trainers weten namelijk precies wat er speelt op scholen en waar leerkrachten tegenaan lopen. De methode adviseurs stemmen hun advies daarop af en zorgen ervoor dat scholen met de juiste producten en op hun eigen manier aan de slag kunnen gaan. Zij gaan naar de scholen toe en spreken daar leerkrachten en directeuren. De klantenservice medewerker doet dit vanachter zijn bureau.

Ambassadeurs maken van onze klanten

Zo krijgt het salesteam het voor elkaar dat scholen meer licenties afnemen en de omzet groeit. Een achtergrond als leerkracht of grote betrokkenheid bij het onderwijs maakt hen hier meester in. En met hun eerlijke en deskundige advies zorgen ze ervoor dat al onze klanten echte ambassadeurs van Faqta worden. 

Het verhaal van Bram

Voordat Bram begon als methode adviseur bij Faqta, werkte hij als leerkracht in het basisonderwijs. Hij gaf les aan groep 7 maar wilde graag op een andere manier bijdragen aan het onderwijs: “Al bij het eerste gesprek over Faqta, dacht ik: wat een goed concept.” Eén dag per week is Bram op kantoor te vinden, op de andere dagen bezoekt hij scholen in zijn regio.

Elke dag spreekt hij veel leerkrachten, op hun school of aan de telefoon. Dat vindt hij misschien wel het leukste aan zijn werk. Bram praat namelijk graag over onderwijs: “Ik vind het heerlijk om al die verschillende visies te horen. Maar we komen altijd op hetzelfde uit. Dat we allemaal bezig zijn met wat het beste is voor de leerlingen." Zijn ervaring als leerkracht maakt zijn werk gemakkelijker. “Ik weet wat er speelt, waar ze tegenaan lopen. Bijvoorbeeld wanneer iedereen druk is met de Cito-toetsen. Dan ga ik niet teveel tijd van ze vragen.” 

Bram geniet ervan dat hij nog altijd veel voor de klas staat, hoewel het nu wel anders is. In plaats van leerlingen heeft hij nu steeds een groep leerkrachten voor zich. Dan legt hij uit hoe ze Faqta in kunnen zetten op een manier die bij hen past of evalueert hij met hen de ervaring die ze met Faqta hebben. “Op die manier blijf ik elke dag in beweging,” vertelt hij. “Net zoals toen ik nog leerkracht was. Op kantoor ga ik dan ook geregeld even met collega’s een eind wandelen. Dat heb ik wel nodig.” 

EventLezen-16-1

“We zijn allemaal bezig met wat het beste is voor de leerlingen.”

Bram van de Werdt
Methode adviseur en oud-leerkracht

Sales in cijfers


500
basisscholen


Meer dan 11.000
leerkrachten werken met Faqta


Ruim 150.000
leerlingen loggen dagelijks in 


> 50%
jaarlijkse groei

Alle vacatures