Faqta_beeldbank

Leermiddelenontwikkelaar
Taal

Utrecht

Een leermiddelenontwikkelaar bij Faqta denkt mee over hoe een goede, thematische methode eruit hoort te zien en werkt samen met anderen ideeën uit tot volwaardige lessen. 

  • Je gaat een taalmethode ontwikkelen waarbij thematisch onderwijs centraal staat omdat je weet dat leerlingen daardoor meer motivatie hebben en beter leren. 

  • Werken in een team van (oud-)leerkrachten en onderwijskundigen die maar één doel hebben: van thematisch werken de standaard leermethode maken zodat leerkrachten op hun manier les kunnen geven.

  • Een salaris tussen €2400-€2800, afhankelijk van je kennis en ervaring. Daarnaast hebben we een ruime pensioenregeling, mobiliteitsvergoeding, vakantiegeld en een collectieve variabele bonus voor je klaarliggen.  

  • Lesgeven vind je leuk, maar uit het ontwikkelen van lessen haal je het meeste plezier en voldoening.

  • Hybride werken. Op ons kantoor werk je gezellig samen. En als je wilt, werk je op vaste dagen thuis.

  • We hebben afspraken maar je doet je werk op jouw manier.

  • Met 25 vakantiedagen per jaar houd je de juiste balans tussen privé en werk.

  • Professioneel inwerktraject waarbij je van collega’s als Lotte en Anke alles leert over onze methodes en hoe jij jouw talenten daarin verder kan ontwikkelen. 

Wat ga je doen?

Jij maakt het lesmateriaal voor ons nieuw te lanceren product Faqta Taal. Je hebt goede ideeën over hoe een thematische taalmethode eruit hoort te zien en werkt samen met de leermiddelenontwerper jouw ideeën uit tot volwaardige lessen.

Je bedenkt de inhoud van de educatieve video’s en originele verwerkingsopdrachten. Daarbij selecteer je aansprekende, authentieke leesteksten. Feedback van onze scholen pas je direct toe in je werk. Alles met als doel om Faqta Taal naadloos aan te laten sluiten op onze methodes voor wereldoriëntatie en begrijpend lezen én uiteraard op de behoefte van leerkrachten.

Je bent inventief, kritisch maar vooral gemotiveerd om het Nederlandse taalonderwijs te verbeteren. Van lesgeven een feestje maken voor de leerkracht, dat is ons doel. Genoeg uitdaging voor je?

Wat krijg je?

Wij geloven dat er geen betere arbeidsvoorwaarde is dan getalenteerde collega’s waar je goed mee samenwerkt. Maar we snappen dat je ook gewoon betaald wilt worden.

⭐ Een salaris van 2.400-2.800 euro op fulltime basis (40 uur)

⭐ 25 vakantiedagen

⭐ Werken in een super getalenteerd team 

⭐ Veel leren van elkaar en goed samenwerken

⭐ Mee groeien naar 1 miljoen gebruikers in 2025

⭐ Een kans om de beste versie van jezelf te ontwikkelen

⭐ Goede pensioenregeling

⭐ Collectieve variabele bonus   

Faqta_beeldbank

Ontwikkelaars die weten wat leerkrachten nodig hebben

Omdat ze zelf ook in het basisonderwijs werken of gewerkt hebben. Zo zorgen ze ervoor dat leerkrachten met bewezen effectieve lesmethodes op hun eigen manier aan de slag kunnen gaan en de leerlingen gemotiveerd zijn om te leren. 

Wat heb je nodig voor deze functie?

Wat je ook meeneemt aan kennis of ervaring: jouw drive om samen met ons te groeien vinden we het belangrijkst. 

✔️ Je bent creatief en hebt eindeloze ideeën voor leuke lesstof

✔️ Je bent een fijne sparringpartner en bent niet bang je mening te geven

✔️ Je bent in staat taken uit te voeren zonder dat daar al vastomlijnd kader voor is

✔️ Je hebt affiniteit met en didactische kennis over het vakgebied taal (en spelling en lezen) in het basisonderwijs

✔️ Je hebt minstens 2 jaar ervaring met (fulltime) lesgeven aan basisschoolleerlingen uit groep 4 t/m 8 en kunt deze doelgroep moeiteloos inschatten in niveau en belevingswereld

✔️Je bent voor minimaal 24 uur per week beschikbaar (na de zomervakantie) 

Hier kom je terecht

Binnen acht jaar zijn we gegroeid van een idee om het basisonderwijs te verbeteren naar een leerplatform waar dagelijks meer dan 10.000 leerkrachten en ruim 150.000 leerlingen mee werken. Wat we willen? 1 miljoen gebruikers in 2025! Die groei ga je samen met ons doormaken en waarmaken. 

Onze missie

Als we tevreden waren geweest met de staat van ons onderwijssysteem, zouden we zeven jaar geleden niet aan deze reis met Faqta begonnen zijn. We denken dat het anders en vooral beter kan. Ons eerste concept hebben we samen met leerkrachten in de klas getest. En zo werken we nog steeds. Omdat we geloven dat het de leerkrachten zijn die het onderwijs maken. 

De toekomst van het onderwijs die we voor ons zien, is er een waar een school een geweldige plek is voor leerkrachten om te werken, omdat de leerlingen daadwerkelijk willen leren. De leerlingen zijn gemotiveerd, doordat de lessen die ze krijgen en de software die ze gebruiken, gericht zijn op dat doel. Daarom bouwen we aan een duurzame leeromgeving voor basisscholen met thematisch samenhangend lesmateriaal voor groep 1 tot en met 8. Altijd gebaseerd op wetenschappelijk bewezen inzichten. 

Een paar leuke feitjes: 

👉 De gemiddelde leeftijd is 29

👉 2/3e is vrouw

👉 De CEO is gewoon Anouk 

👉 We hebben een team van 30 onderwijsvernieuwers

👉 36 uur werken is de norm 

Ons grote doel?

De komende tien jaar willen we vijf miljoen leerlingen aan boord van ons leerplatform krijgen in landen als België, Duitsland, Australië en Estland. Nederland is onze thuisbasis en hiervandaan zetten we elke dag weer een nieuwe stap. Net zo lang totdat het merendeel van de leerkrachten en leerlingen dagelijks thematisch met Faqta werkt. En jij gaat hier aan bijdragen. 

Sollicitatieprocedure

Je solliciteert
Je maakt ons enthousiast door middel van je cv maar vooral met jouw motivatie. 

Het eerste contact
We maken kennis en bij een klik krijg je een opdracht van ons mee.

Sollicitatieopdracht
Door het doen van een opdracht ontdek je of het werk bij jou past.

Het tweede gesprek
We bespreken samen jouw sollicitatieopdracht.

Het is een match!
We mailen je een aanbod (inclusief alle arbeidsvoorwaarden) dat je digitaal kunt onderteken.  

Nog vragen?

 

Solliciteer direct